Industriopvaskemaskine

72 produkter

Hvis du har en café, restaurant eller lignende, er det et krav fra Fødevarestyrelsen, at du har en industriopvaskemaskine. Vi har mange års erfaring med emnet, og ved hvad der er vigtigt. Fælles for alle vores modeller er: 1) Slutskyl på min 80°C i 10-12 sekunder uafhængigt af vandtryk, 2) 380 V tilslutning som sikrer hurtig opvarmning og ren opvask, 3) med sæbe og afspændingspumpe, 4) Med drænpumpe, så afløb kan være i gulvet eller op til 60 cm fra gulvhøjde, 5) med display, som er et lovkrav, 6) bundfilter som fanger det værste skidt. Forskellene på modellerne kan du se i skemaet her. Ring på 42613995, hvis du skal have hjælp.

72 Products

Ofte stillede spørgsmål

Industriopvaskemaskiner koster fra 10-15.000 kr. for de billigste underbordsopvaskere og op til over 100.000 kr. for hætteopvaskere og tunnelopvaskere. Til caféer anbefaler vi typisk en god underbordsopvasker i klassen 20-40.000 kr. Så kan man klare de mest gængse ting. Til større restauranter skal man have en hætteopvasker til omkring 50-80.000 kr.

Vi fører bl.a. Zanussi, Miele og Hobart, som er nogle af de mest brugte i danske industrikøkkener.

Vi kan normalt levere inden for 1-2 arbejdsdage.

Fragt koster 398 kr. for en almindelig underbordsopvasker. Vi leverer typisk med Danske Fragtmænd.

Nej, det anbefaler vi ikke. Det kræver, at man ved bl.a. hvordan man indstiller sæbe og afspænding til den lokale vandhårdhed.

Ja, når du vælger en opvaske-løsning er det vigtigt, at du ved om der skal bruges vandbehandling. Det bør man i stort set hele landet.

I første omgang skal du købe en god maskine. Pris og kvalitet hænger ret godt sammen. Derudover er det vigtigt at du bestiller vandbehandling eller køber en maskine med indbygget vandbehandling.

Hvad er en industriopvasker?

En industriopvaskemaskine er som udgangspunkt hurtig (helt ned til 2 minutter per vask), og lever op til myndighedernes krav om et slutskyl på minimum 80°C og digital temperaturvisning.

Såkaldte friskvandsopvaskere kombinerer fordelene ved professionelle opvaskere og husholdningsmaskiner. Det er en populær løsning i mindre caféer, på kontorer og i institutioner.

Vores sortiment

Vi forhandler opvaskemaskiner til restauranter, kantiner, institutioner og andre professionelle køkkener hvor der er høje krav til driftssikkerhed og hygiejne. Vi er stolte af at kunne tilbyde nogle af verdens bedste industriopvaskere fra bl.a. Zanussi, Jeros, Miele og Hobart. Dertil kan vi tilbyde vandbehandling fra BWT, så du sikrer et godt vaskeresultat og en maskine der holder i mange år.

Vælg den rigtige type industriopvaskemaskine

Udvalget af opvaskemaskiner til storkøkken er kæmpe stort, fordi der er uendeligt mange anvendelsesmuligheder.

1. Caféer og andre små køkkener kan nøjes med en underbordsopvasker.

2. Store restauranter og kantiner har brug for hætteopvaskere (typisk til 50x50 kurve).

3. Slagtere og bagerier kan have brug for en grovopvasker, der kan klare store kasser, bakker og skåle.

Hvad er en underbordsopvasker?

Mindre spisesteder og caféer som ikke har flere end 20 vaske om dagen, kan ofte nøjes med en underbordsopvasker med hurtige opvaskeprogrammer.

Kontorer, børnehaver, klubhuse og foreninger kan nøjes med en friskvandsopvasker med programmer på 15 til 45 minutter.

Tankopvasker vs friskvandsopvasker

Fordelen ved en tankopvasker er, at den indeholder en tank med opvarmet vand, som den genbruger 20-35 gange. Derfor kan den typisk klare vaskeprogrammer ned til 1.30 minut.

Ulempen er, at den skal bruge 15-20 minutter på at varme vandet op, når man tænder den. Derudover kræver den typisk plads til ekstern vandbehandling og sæbe/afspænding i dunke. Man skal også skylle servicet inden det sættes ind, hvilket kræver yderligere plads.

En friskvandsopvasker bruger frisk vand hver gang, og kan klare programmer ned til cirka 15 minutter. De er populære på kontorer og i små køkkener, hvor man ikke har det store behov. Fordelen er, at de er nemme at bruge. De fungerer ligesom husholdningsmaskinen derhjemme. De fylder heller ikke meget, fordi de typisk har integreret vandbehandling og sæbe-dosering i form af tabs. Du behøver heller ikke at skylle servicet inden det kommer ind.

Inden for friskvandsopvaskere er Miele PFD en populær serie. Den både forskyller og tørrer servicen ligesom en husholdningsmaskine og sparer derfor en masse plads. Til gengæld er det hurtigste program på 14 minutter, hvilket er for langsomt til de travle caféer og restauranter.

Punkter, hvor der er forskelle på industriopvaskemaskiner

  • Støjniveau
  • Vasketider
  • Sæbe og afspænding som tabs eller i dunke
  • Intern eller ekstern blødgøring
  • Dampkondensering (skyder mindre damp ud ved åbning af dør)
  • Vand og strømforbrug
  • Opvarmningstid (friskvandsopvasker eller tankopvasker)

Reservedele til industriopvaskemaskiner

Reservedele er typisk på lager i Danmark, så hjælpen kan være hurtigt fremme, hvis noget går i stykker.

Guide: Sådan vælger du

En opvaskemaskine er et krav fra Fødevarestyrelsens side, hvis du har en restaurant, café, kaffebar eller lignende forretning.

Den skal kunne klare et slutskyl på minimum 80°C og have et digitalt display.

Vi anbefaler, at det SKAL være en 380 V maskine (16 amp), da en 230 V opvasker ikke har tilstrækkelig power til at varme vandet op hurtigt nok.

Den skal som udgangspunkt tilsluttes varmt vand op til 50°C.

Du skal sikre dig, at dem du køber maskinen af har reservedele og at deres teknikere er trænet i mærket. Det er desværre ikke en selvfølge. Hvis maskinen strejker, så skal du koge vandet og klare opvasken i hånden indtil fejlen udbedres. Derfor er det uholdbart hvis du skal vente flere uger på en reservedel.

Med mindre du bor i Silkeborg eller på Grønland (hårdheder under 6-8) så skal du købe vandbehandling til. Det kan for visse modeller være groft salt du hælder i en saltkasse (internt blædgøringsanlæg). Men typisk køber du en "AK flaske" (ligner en dykkerflaske) der har SMS-boks, som står ved siden af maskinen (flasken måler Ø:26,5 x H:54/65/ 82 cm)

Doseringen af sæbe og afspænding kan i visse mindre modeller ske i døren eller være noget du har stående i dunke ved siden af maskinen.

Industriopvaskere (på nær friskvandsmaskiner) kræver, at du skyller tallerkener og bestik af inden det kommer i maskinen. Hvis det er tilfældet, så skal du have en stor vask (ofte 50 x 50 cm) med klaprist ved siden af opvaskemaskinen med en spulearm du bruger til at spule tallerkener og bestik.

Hvis du ikke har plads til AK-flasken, dunke med sæbe og afspænding, samt vask med spulearm, så vil du udelukke mange modeller.

Hvis du blot skal vaske glas, tallerkener og bestik, så er de fleste modeller i spil.

Hvis du også skal vaske bageplader, stålbakker og store gryder så skal du sikre dig at indføringshøjden og dybden på kammeret passer til formålet.

Vasketiden er ofte afgørende. Her skal du gøre op med dig selv, om den skal være omkring 2 min eller 14-18 minutter.

Vælger du en model der vasker på 2 min (kaldet tankopvasker) så fungerer det ved at du tænder maskinen 30 min inden du skal bruge den. Du skyller tallerkener og bestik af først i lunken vand og sætter den beskidte service i en udtagelig kurv der måler 50 x 50 cm. Når vasken er færdig, så skal kurven efterfølgende tørre i 2 min. Her er det vigtigt at doseringen fra dunkene er indstillet korrekt og at du løbende udskifter vandet efter 5-8 vaske.

Vælger du en model der kan vaske ned til 14-18 min (kaldet en friskvandsmaskine) så skal du beslutte om du vil bruge udtrækskurve (som du kender i husholdningsmaskiner) eller udtagelige kurve 50 x 50 cm. Udtagelige kurve er lidt tunge, men praktiske hvis du skal flytte rundt på den beskidte eller rene service. Du skal hælde salt i kassen, putte en opvaske tab i døren og blot fjerne madrester inden du starter maskinen. Maskinen skyller, vasker og tørrer.

Nogle modeller kan klare én kurv ad gangen og andre modeller to kurve ad gangen (eks. Tallerken + kopper/bestik eller kopper+kopper eller bestik+bestik eller kopper+bestik).

Hvis du kun skal vaske glas, så skal du sørge for at vælge en decideret glasopvasker (40 x 40 cm kurv) eller en maskine med et glasprogram. Det betyder at vaskepumpen evt. er knap så kraftig (soft start) og temperaturen er lavere for at undgå glaspest på krystalglas og sikre at glassene hurtigere køler ned og kan komme i brug igen. Hvis du vasker høje glas, så kan én eller flere kurveforhøjere være nødvendig så glassene ikke vælter. Her kan du så overveje en maskine til omvendt osmose på, så glas ikke skal efterpoleres.